Gerrit
Monteur van TSL Leerdam op locatie

Een storingsmonteur is er om de oorzaak te vinden, niet alleen om de storing zelf op te lossen

Gerrit ging eigenlijk voor de afwisseling bij TSL Leerdam werken. Maar hij kwam op dag één – in 2008  – bij het Tielse Kemira Chem Solutions terecht. En ging er nooit meer weg.

De reden dat Niacet storingsmonteur Gerrit liever in haar gelederen houdt, is zijn doortastende aanpak. Hij stelt: “Een storingsmonteur is er om de oorzaak te vinden, niet alleen om de storing zelf op te lossen.” Oftewel: niet blind gaan vervangen, maar op zoek naar oplossing die ook op lange termijn werkt.

‘Je moet niet bang zijn om iets te veranderen’

Bovendien hecht Gerrit ook veel waarde aan de mensen die met de apparatuur werken. “Ik ga altijd samen met de operator op zoek naar het probleem. Hij moet me laten zien waar het mis gaat. Die aanpak waren ze hier niet zo gewend.”

Zo draaide één van de persmachines van de chemische fabriek standaard om de drie maanden in de soep. Er werd dan een monteur ingehuurd, die het apparaat altijd wel weer even draaiende kreeg. Voor hooguit drie maanden dus. Dit sleepte zich voort tot TSL’s storingsmonteur Gerrit eens een blik in de buik van de machine wierp. “Ik zag die koppelingen en dacht: dat moet anders kunnen. Je moet als monteur niet te bang zijn om iets te veranderen.”

De persmachine draait na de rigoureuze ingreep al jaren als een zonnetje. En Gerrit klom in vijf jaar tijd op van normale monteur tot hoofdmonteur bij Niacet, waar organische zuren en zouten en mengels daarvan geproduceerd worden. Nu is hij werkvoorbereider en overziet hij de processen in de werkplaats.

Maar het liefste sleutelt hij wat raak. “Bezig zijn met je handen, dat vind ik leuk. Ik zie het als een uitdaging om elke keer iets beters te maken.”

Contact

Neem contact met ons op door te bellen naar

0345 - 632936

of mail naar info@tslbv.com.

TSL Leerdam zorgt voor

  • Een vast (onbepaald) arbeidscontract
  • Doorgroeimogelijkheden    
  • Een goed salaris (CAO kleinmetaal)
  • Een auto van de zaak
  • Stipte betaling van het salaris
  • Uitdagende projecten (ook in het buitenland)
  • (bij)scholing
wij werken o.a. voor
Innovatec
TATA
Greefa