18.02.2015
tsl _ dakar rally
tsl _ dakar rally
tsl _ dakar rally
tsl _ dakar rally
1
2
3
4
5

TSL Leerdam powered Dakar Amarok met Solar

Mega zwaar was de voornamelijk stoffige 36e editie van Le Dakar, die afgelopen januari alweer voor de zevende maal gereden werd in Latijns America. Vanuit de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires vertrokken de motoren, quads, auto’s en vrachtwagens. Na vier wedstrijd etappes op de zinderend hete Argentijnse vlaktes, werd de overtocht via het Andes Gebergte naar Chili gemaakt. Daar werd onder andere de droogste plek ter aarde, de Atacama woestijn aangedaan, om vervolgens middels een korte uitstap naar Bolivia weer terug via de Andes in Buenos Aires te finishen. Makkelijk gezegd, maar deze zware rally die veelal over bijzonder zwaar terrein was uitgezet, moest nog wel even door de pers worden vastgelegd. 

“Nadat ik met Leo Verkerk van TSL Leerdam sprak over onze technische voorbereidingen, had ik direct zijn aandacht. Techniek is waar Verkerk helemaal in opgaat. Al snel opperde hij een aantal bijzonder slimme aanpassingen aan onze Volkswagen Amarok door te voeren. Een Solar Panel werd op de deksel van onze pick-up gemonteerd, die vervolgens de SuperB Lithium Battery zou moeten voorzien van stroom. Technisch specialist Marco van TSL Leerdam bouwde vervolgens in het interieur van de Amarok een frame op maat, waarin een Waeco koelkast paste. En serieuze klus, want tijdens de zware off road ritten wil je natuurlijk niet dat het stuk gaat.” 

“Nou, ik kan u zeggen: het Solar systeem en de koelkast hebben de zware tocht goed doorstaan. Ongelofelijk, hoe degelijk TSL Leerdam het systeem heeft gemonteerd, want na 9.000 woeste kilometers zit alles nog net zo vast als voor de Dakar rally en wordt de koeling, maar ook alle accessoires nog altijd gevoed door zonne-energie. Niet alleen een bijzonder slimme, maar vooral ook degelijke oplossing van TSL Leerdam!”

Contact

Neem contact met ons op door te bellen naar

0345 - 632936

of mail naar info@tslbv.com.

TSL Leerdam zorgt voor

  • Een vast (onbepaald) arbeidscontract
  • Doorgroeimogelijkheden    
  • Een goed salaris (CAO kleinmetaal)
  • Een auto van de zaak
  • Stipte betaling van het salaris
  • Uitdagende projecten (ook in het buitenland)
  • (bij)scholing
wij werken o.a. voor
Innovatec
TATA
Greefa