In 2007 werd het bedrijf opgericht door Leo Verkerk, die een jarenlange staat van dienst had als hoofd technische dienst bij een groot productiebedrijf in de regio Leerdam. ‘Het technische onderhoud kan en moet anders en beter’, dacht hij in die tijd en richtte vervolgens zijn eigen bedrijf op. Eerst nog onder de naam TSO Leerdam, maar later veranderde die naam in TSL (Technische Serviceverlening Leerdam).

Omdat Leo Verkerk al een bekende was in de wereld van technisch onderhoud van productiemachines, beleefde zijn bedrijf een vliegende start. In 2010 groeide TSL al uit haar jasje en verhuisde het bedrijf naar de Techniekweg in Leerdam. In dat jaar ontstond er ook steeds meer vraag naar het flexibel detacheren van technisch personeel, en werd TSL Detachering opgericht. Het bedrijf bleef groeien in opdrachtgevers en medewerkers en daarom verdubbelde TSL in 2012 haar werkplaats in oppervlakte.

Historie | Leo Verkerk en zonen | TSL B.V.

In 2015 zag Leo Verkerk kans om het Leerdamse metaalbedrijf Alrometall over te nemen. Alrometall maakt vooral machineonderdelen en paste perfect binnen de groeistrategie van TSL. Leo’s oudste zoon, Richard Verkerk, kreeg de leiding over dit bedrijf en zo was de eerste stap gezet om van TSL meer en meer een familiebedrijf te maken. In 2016 kwam ook Nick Verkerk de gelederen versterken en hij is zich gaan bezighouden met de planning en de dagelijkse leiding van TSL.

In het voorjaar van 2019 is TSL Automatisering opgericht. Dit bedrijf wordt gerund door Leo’s jongste zoon Lennart Verkerk. TSL Automatisering voert zelfstandig projecten uit voor haar opdrachtgevers, maar werkt ook samen met de monteurs van TSL, om machines en productielijnen zo efficiënt mogelijk te laten werken.